Er zijn een heleboel verschillende sloten, die allemaal bij verschillende soorten deuren passen. Als je een slotenmaker den haag om hulp vraagt, heb je binnen de kortste keren het beste slot gevonden voor jouw deuren. Om je een beetje op weg te helpen, hebben we hieronder een paar verschillende sloten op een rijtje gezet. Ook geven we tips bij wat voor soort deuren deze sloten het beste passen. Lees dus snel verder om je huis zo veilig mogelijk te maken.

Insteeksloten

Bijna elke slotenmaker den haag heeft hier een heleboel variaties op, aangezien dit slot het meest gebruikt wordt. Dit is een slot wat het beste past op houten deuren. Het monteren van zo’n slot is prima te doen, maar om er zeker van te zijn dat je de juiste maat hebt, is het altijd slim om een slotenmaker in te schakelen. Een slotenmaker den haag heeft namelijk altijd verschillende sloten liggen. En zij weten precies welke maten er zijn en welke maat het beste past bij jouw deur.

Meerpuntssluiting

Als je een slotenmaker den haag om hulp vraagt bij het uitkiezen van een nieuw slot, kan het heel goed zijn dat ze een meerpuntssluiting aanraden. Dit is een slot wat erg op een insteekslot lijkt, maar toch net wat veiliger is. Dit komt doordat er bij een meerpuntssluiting meerdere sluitpunten door de deur lopen. Extra sluitpunten zorgen voor meer veiligheid en daarom is een meerpuntssluiting dus zeker aan te raden!

Veiligheid beoordelen

Het maakt niet uit of je door professionele slotenmakers geholpen wordt, of dat je je sloten zelf uitkiest, het is belangrijk dat je altijd het SKG keurmerk controleert. Dit staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw en zij controleren de veiligheid van sloten. Ze beoordelen elk slot met één, twee of drie sterren. Als een slot drie sterren heeft, is dit de meest veilige optie. Dus als er drie sterren en het keurmerk van SKG op het slot staat, is het dus een veilig slot. Staat dit keurmerk er niet op? Dan is het verstandig om verder te zoeken naar een ander slot.

Pin It on Pinterest