Een rieten dak geeft een prachtige landelijke uitstraling aan huizen. Het is niet gek dat veel mensen dus zelf ook een rieten dak willen hebben. Er zitten echter nog meer voordelen aan het hebben van een dak van riet. Wil jij daar nou meer over weten? Of zit je na te denken over het laten plaatsen van een rieten dak? Dan raden wij aan om deze blog te lezen!

De uitstraling van het huis

Een van de grootste redenen waarom mensen kiezen voor een dak van riet, is natuurlijk de uitstraling. Een dak kan de uitstraling van een huis immers compleet veranderen. Een rieten dak geeft zoals we hebben verteld een landelijke uitstraling aan het huis. Het geeft het huis een eigen karakter. Vaak is het riet bovendien niet alleen vanaf buiten te zien, maar ook vanuit binnen. Daar komt ook nog eens bij dat een dak van riet rust uitstraalt en een mooi contrast kan bieden in huis. De uitstraling van dit dak is dus een grote reden waarom mensen hiervoor kiezen!

Functionele redenen

Hoewel de uitstraling van een huis belangrijk is, is het natuurlijk niet de belangrijkste functie van een dak. Een dak moet een huis namelijk beschermen tegen allerlei weersomstandigheden en wisselende temperaturen. Daar is riet gelukkig uitermate geschikt voor. Daar komt ook nog eens bij dat het riet zorgt voor een goede ventilatie in huis, zonder dat er condens gevormd wordt. Bovendien is riet een licht materiaal, waardoor het de structuur van het huis niet aantast. 

Jarenlange kennis en vele verbeteringen

Rieten daken worden al voor een hele lange tijd gebruikt. Vroeger lag riet zelfs op de meeste daken van huizen in Nederland! Een rieten dak gaat dus gepaard met jarenlange kennis. Door deze kennis zijn er over de jaren heen vele verbeteringen doorgevoerd voor het dak. Op dit moment is het dus meer dan ooit een betrouwbaar en duurzaam dak. Het is minstens  net zo beschermend en bestendig tegen weersomstandigheden dan andere daken! Dit is ook een reden waarom veel mensen tegenwoordig weer kiezen voor het laten leggen van rieten daken.

Pin It on Pinterest