Ramen wassen is een huishoud taak die vaak wordt vergeten en veel mensen stellen dit uit. De vingerafdrukken en de vlekken worden al snel zichtbaar als de zon op de ramen schijnt. Het belemmert het lichtinval en je kunt niet meer goed door de ramen heen kijken. Het is tijd om de ramen te zemen en dit kan ingewikkeld zijn, wanneer je het nog nooit gedaan hebt. Je hebt bij het ramen zemen een emmer, trekker, spons, zeem en afwasmiddel nodig. Je kunt in sommige gevallen ook ammoniak gebruiken zodat je het vet van de ramen kunt halen. Zijn er veel ramen zoals in een groot bedrijfspand? Doe het dan samen met andere zodat je er sneller mee klaar bent.

Geen strepen!

Wanneer je alles in handbereik hebt, kun je beginnen met het wassen van de ramen. Haal alle spullen van het vensterbank en pak bij de hoge ramen een keukentrapje erbij. Zitten er hardnekkige vlekken op het raam? Zorg ervoor dat je de hardnekkige vlekken als eerst verwijderd, zodat je de ramen goed kunt zemen. Bereid een emmer met heet water en stop hier een klein beetje afwasmiddel in. Je kunt ook een kleine hoeveelheid ammoniak gebruiken, zodat je het vet eraf kunt halen. Met de spons maak je de ramen goed nat en met de trekker haal je het van de ramen af. Zorg ervoor dat je de trekker goed gebruikt zodat er geen strepen achterblijven op het raam. Je wilt naar iedere nieuwe baan de trekker goed droog maken zodat je strepen kunt voorkomen.

Glasschade

Merk je bij het wassen van de ramen dat er glasschade is in een van de ramen? Vervelend, want dit kan ervoor zorgen dat het gaat tochten in je woning. Vooral in de wintermaanden is dat vervelend en kan het verwarmen van de woning moeilijk worden. Je kunt via de website www.gsfglasherstel.nl meer informatie vinden over glasschade. Het zijn specialisten op het gebied van glasherstel en hebben hier veel ervaring in. Neem contact op en laat de glazen binnen enkele minuten maken, zodat je geen last meer hebt van glasschade. 

Pin It on Pinterest