In deze blog gaan we met je doornemen wat je allemaal kunt doen in de kinderkamer om deze modern te maken. Er zijn tal van tips waar jij je voordeel mee kunt doen en waar je kinderen heel blij mee zijn. Lees snel verder in deze tekst en ontdek wat je vandaag allemaal kunt doen om een topinterieur voor de kleintjes te maken.  

Zorg voor een fijne ondergrond 

Het is erg belangrijk dat er een goede ondergrond in de kinderkamer aanwezig is. Je kunt dan denken aan een gietvloer met daarop een aantal kleden waar de kinderen op kunnen spelen. Natuurlijk is een houten vloer met kleden ook prima. Kinderen houden er ook van als een kinderkamer gezellig is, dus we raden je zeker aan om te kijken naar fluffy kussens en allerlei accessoires met een oud nostalgisch sfeertje, want dat ziet er vaak warm en gezellig uit.

Daglicht in de kinderkamer 

Iedereen vindt het fijn om in een relatief lichte kamer te zijn om daar dingen te doen. Of het nu gaat om de woonkamer, het thuiskantoor of de kinderkamer, het is erg belangrijk dat er voldoende daglicht in een vertrek aanwezig is. Er zijn een aantal manieren waarop je dit kunt realiseren: wanneer de kinderkamer op zolder is, kun je heel gemakkelijk en daklicht maken, waarbij er een gedeelte van het dak vervangen wordt door een raam. Ook een dakkapel wordt vaak gerealiseerd om de kamer ruimer en lichter te maken. Wanneer we het hebben over een kinderkamer op de eerste verdieping, dan is het misschien leuk om er een extra raam of juist een groter raam in te zetten. Je kunt je ook al heel wat bereiken wanneer je bijvoorbeeld kiest voor gordijnen die lichtdoorlatend zijn. 

Kies voor vrolijke kleuren 

Er zijn tal van kleuren verkrijgbaar die vaak gebruikt worden in kinderkamers, denk bijvoorbeeld aan blauw, roze, zwart en rood. Wanneer je kinderen oud genoeg zijn, kun je met ze overleggen welke kleuren ze graag zouden willen hebben. Je kunt dan de verschillende opties naast elkaar leggen. Vaak werkt het ook wel wanneer je ze zelf een aantal ideeën laat verzinnen. Jullie kunnen alle ideeën gemakkelijk plakken op een stuk karton, ook wel een moodboard genoemd, zo wordt het een stuk eenvoudiger om alles visueel te maken en uiteindelijk te kiezen voor een design. Bij grasonderjevoeten.nl vind je veel leuk design voor de kinderkamer.

Pin It on Pinterest