Je muren vochtvrij maken en houden

Optrekkend vocht, niemand wil het in zijn of haar huis hebben, maar toch komt het wel eens voor. Niet alleen in oude huizen, maar ook in nieuwe huizen. Hoe ga je hier dan mee om? En misschien nog wel belangrijker: hoe voorkom je dit? En hoe herken je optrekkend vocht eigenlijk? Wij helpen je graag je huis mooi en vochtvrij te houden! Lees dus snel verder voor onze tips om je muren vochtvrij te maken en om vochtproblemen te voorkomen.

Hoe herken je het?

De eerste stap voor vochtbestrijding is het herkennen van optrekkend vocht. Er zijn veel verschillende manieren waarop je dit kan zien. Houdt je ogen goed open voor verf of behang dat begint te bladderen. Ook wanneer er kringen of vlekken in de muur komen, kan dit betekenen dat je te maken hebt met optrekkend vocht. Het kan ook zijn dat je muur begint te verkleuren. Het kan ook zijn dat je het helemaal niet op je muur ziet, maar juist aan de plinten. Als je plinten namelijk los beginnen te komen, kan het zijn dat er optrekkend vocht in je muur zit.

Actie ondernemen

Goed, je hebt geconstateerd dat er optrekkend vocht in je muren zit. Wat moet je nu doen? Je kan kiezen uit verschillende oplossingen. Je zou ervoor kunnen kiezen om je muren te laten injecteren. Dit wordt gedaan door bedrijven die gespecialiseerd zijn in vochtbestrijding. Je zou er ook voor kunnen kiezen om speciale kokers in je muur te laten installeren. Deze kokers zorgen voor een luchtstroom in de muur, waardoor de lucht kouder wordt. Het vocht zal vervolgens daar naar toe worden gezogen en naar buiten worden afgevoerd. Zo heb je geen last meer van optrekkend vocht in je muur.

Preventieve maatregelen

Gelukkig is optrekkend vocht in de meeste gevallen goed te voorkomen. Het makkelijkste wat je kan doen is een waterkerende laag op je muur laten aanbrengen. Je kan ervoor kiezen om zo’n waterkerende laag dunner of dikker te laten maken. Het eindresultaat is in ieder geval hetzelfde: je muren zijn helemaal beschermd tegen vochtproblemen!

Pin It on Pinterest