Dan zijn goede sloten wel één van de belangrijkste elementen van inbraakbeveiliging. Je kunt het namelijk op verschillende manieren monteren en zowel op je deur als op je ramen laten plaatsen om inbrekers goed buitenshuis te houden. In deze blog vertellen we in het kort wat de voordelen zijn van goede sloten, wat voor soort sloten en uiteraard bij wie je hiervoor terecht kunt.

Inbraakbeveiliging

Om ervoor te zorgen dat jijzelf en je eigendommen goed veilig blijven is het natuurlijk belangrijk dat de veiligheid van je huis goed voor elkaar is. Inbraak kan namelijk voor veel vervelende situaties zorgen. Door te beginnen met een goed slot aan te schaffen kom je al een heel eind. Zo is het mogelijk om verschillende sloten op je deuren te laten monteren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de volgende sloten:

  • Een cilinderslot, dit is een slot dat vaak gebruikt wordt. Dit slot bevindt zich aan de binnenzijde van het mechanisme en is dus lastiger om bij te komen. 
  • Oplegslot dat bedoeld is voor stompe deuren die naar binnen draaien. Hierbij zit het slot zichtbaar gemonteerd aan beide kanten van de deur.
  • Het insteekslot. Dit is een slot dat vaak gebruikt wordt als bij-slot, en dus zorgt voor extra beveiliging. 
  • Een raamslot. Dit woord zegt het al, het is een slot dat je ramen ook de extra beveiliging geven. Ook ramen worden vaak opgebroken bij inbraak.

Door een professionelen slotenmaker in te schakelen weet je zeker dat je sloten goedgekeurd en in orde zijn. Het is ook belangrijk om sloten regelmatig te onderhouden en te vervangen als ze beschadigd zijn of oud worden. Dit kan helpen om het risico op inbraak te verminderen.

Meerpuntssluiting

Een meerpuntssluiting is een speciaal soort slot dat meerdere vergrendelpunten op een deur heeft zitten. Dit maakt het moeilijker om de deur te openen, omdat een inbreker meerdere vergrendelpunten tegelijkertijd moet forceren om binnen te komen. Doordat je de meerpuntssluitingen op drie of meerdere punten kunt bevestigen op de deur is dit slot vooral aan te raden voor panden die extra beveiliging vereisen, zoals bijvoorbeeld winkels of kantoren. Aarzel dus niet en schakel een expert op dit gebied in. Bekijk de mogelijkheden bij slotenmaker Utrecht.

Pin It on Pinterest