Veel mensen die bezig zijn met creatieve zaken denken dat het moeilijk is om thuis een volwaardig atelier of studio te kunnen realiseren. Niets blijkt echter minder waar na het nodige onderzoek. Wij willen je graag bijpraten over het realiseren van een atelier bij jou in de tuin. Wij denken dat dit de meest geschikte oplossing is voor veel mensen. Wees vooral even snel verder en laat je inspireren door de voorbeelden. Met betontegels in de tuin heb je een basis waar je alle kanten mee uit kunt. Het is dus erg belangrijk om deze basis eerst te leggen. Zorg voor goed straatwerk. 

Blokhut in de tuin 

Een blokhut in de tuin is snel geregeld en weet je al snel de juiste mogelijkheden om je atelier vorm te geven. We hebben het hier niet over een kleine blokhut, maar over een riante. De meeste zijn in prefabvorm te krijgen. Dit betekent dat ze als een puzzel in elkaar gezet kunnen worden op de plek waar je zo’n hut wilt hebben. Grote delen worden al in de fabriek zo gemaakt dat dit laatste mogelijk is. Zorg ervoor dat je altijd goed licht hebt dan kun je lekker bezig met schilderijen.

Tuinhuis als atelier of studio 

Laten we ook niet het tuinhuis vergeten als goede optie om er een atelier op studio in te realiseren. Het is overigens niet zo dat alleen creatievelingen die met verf bezig zijn behoefte hebben aan de studio. Ook mensen die met muziek aan de gang willen, zijn gebaat bij een ruimte die helemaal ingericht is voor dit doel. Het verschil tussen verven en musiceren is natuurlijk dat er bij muziek maken de nodige geluidshinder kan zijn voor de buurt. We raden je dan ook zeker aan om te zorgen voor goede isolatie of te spelen op een volume dat acceptabel is en rekening te houden met het tijdstip. Ook bij een tuinhuis is het zo dat deze verkrijgbaar is in prefabvorm. Als je informatie wil over de goede isolatie van een tuinhuis is het aan te raden experts hierover te raadplegen.

Pin It on Pinterest