Als we het hebben over het interieur, dan hebben we het natuurlijk altijd over de inrichting van de woonkamer en andere ruimtes in jouw woning. Gek genoeg besteden we alle aandacht aan het inrichten van de keuken en het bedenken van een nieuwe kleur voor in de woonkamer, maar vergeten we de lijn die we binnen hebben door te trekken naar buiten. En dat terwijl de tuin – zeker als sprake is van een overkapping- toch meer en meer het verlengstuk wordt van het interieur. Wil je ook buiten iets bijzonders, overweeg dan eens om meerstammige bomen in jouw tuin te plaatsen. Met meerstammige bomen heb je echt iets bijzonders in de tuin. 

Meerstammige bomen zijn en blijven een trend

Meerstammige bomen zijn de trend aan het worden. Dat is niet zo gek, want meerstammige bomen zijn gewoon heel mooie bomen die echt het verschil kunnen maken in elke tuin. Je krijgt met meerstammige bomen te maken met zeer karakteristieke bomen met meerdere stammen. De groeiwijze van meerstammige bomen kun je als zeer grillig omschrijven en daardoor ontstaat altijd een zeer natuurlijk groeibeeld.

Altijd een zeer karakteristiek beeld met meerstammige bomen

Opvallend aan meerstammige bomen is dus onder meer de natuurlijk uitziende groeiwijze. Je krijgt altijd te maken met meerdere stammen en dat geeft weer standaard een karakteristiek beeld. Kies je voor meerstammige bomen, dan haal je echte blikvangers in de tuin. Kies je voor meerstammige bomen, dan heb je best nogal wat te kiezen. Verder is het zo dat meerstammige bomen een zeer hoge sierwaarde hebben.

In groenblijvende uitvoering of juist met fraaie herfstkleuren

De soorten en maten dan. Meerstammige bomen heb je in de vorm van groenblijvende bomen, je kunt er echter ook voor kiezen om bomen te kopen die juist bekend staan om de prachtige herfstkleuren. De bekendste meerstammige bomen zijn zonder twijfel de krentenboom, de witte berk, de Perzische slaapboom en ook de olijf. In principe doen deze meerstammige bomen het goed als ze wat ruimte hebben. Toch redden ze zich ook meer dan goed in de wat kleinere tuinen.

Pin It on Pinterest