Bij een makelaarskantoor denkt u niet snel aan ERP, maar toch kan het goed van pas komen om beter contact te houden met een (potentiële) klant, bedrijfsprocessen te automatiseren. Wij leggen u graag uit op welke wijze een ERP-systeem u kan helpen. Eerst kijken we naar wat ERP precies is.

Wat is ERP-software?

De afkorting ERP staat voor ‘Enterprise Resource Planning’. Een ERP-systeem automatiseert en verbindt bedrijfsprocessen en optimaliseert deze binnen een organisatie. Alle gegevens van de verschillende afdelingen worden opgeslagen in een centrale database, waardoor ze altijd voor iedere medewerker inzichtelijk zijn.

Een ERP-systeem is een tool die zorgt voor een hogere productiviteit binnen de organisatie, doordat veel processen binnen dit informatie- en managementsysteem geautomatiseerd kunnen worden.

Geen organisatie is natuurlijk hetzelfde. Dat is ook de reden dat ERP-software zo veel van elkaar verschilt. Ieder systeem kan worden ingericht met modules die de verschillende afdelingen kunnen ondersteunen. Deze modules bestaan weer per softwarepakket uit verschillende functionaliteiten. Het vinden van de ERP-aanbieder die de juiste software kan leveren is daarom zeer belangrijk.

Voordelen voor een makelaarskantoor

ERP-software brengt verschillende voordelen met zich mee waar makelars van kunnen profiteren. Afhankelijk van het bedrijf wordt er toegevoegde waarde gecreëerd op de volgende gebieden:

Automatisering van activiteiten

Een ERP-systeem automatiseert eenvoudige en terugkerende werkzaamheden. Zo kunnen medewerkers zich bezig houden met de belangrijke taken.

Centrale database

Alle gegevens van het bedrijf worden samengevoegd tot een centrale database. Op deze manier wordt de samenwerking tussen afdelingen beter en wordt informatie beter gedeeld.

Real-time gegevens

Met ERP profiteert men van real-time gegevens waardoor iedere werknemer op elk moment van de dag inzicht heeft in de meest recente data, van data van het voorraadbeheer tot aan marketinggegevens.

Veiligheid

Door alle gegevens in het bedrijf te centraliseren, wordt het gemakkelijker om deze op slechts één plek te beschermen. Anders zou dit op veel verschillende plaatsen afzonderlijk moeten worden beveiligd, wat een enorme inspanning zou betekenen.

Uniforme werkwijze

Een ERP systeem zorgt ervoor dat iedereen op dezelfde manier werkt, waardoor veel tijd gewonnen wordt en kwaliteitsstandaarden behaald worden.

Rapportages

Alle bedrijfsprocessen van een bedrijf worden gemonitord en geanalyseerd. Rapporten met de resultaten van deze analyses kunnen met een druk op de knop automatisch worden aangemaakt en dienen als basis voor besluitvorming.

Het vinden van de juiste ERP-software

Er zijn een groot aantal CRM-systemen, elk hebben ze voordelen en nadelen. Vanwege deze reden vinden veel bedrijven het niet gemakkelijk om over een bepaald systeem te beslissen.

Daarom raden wij bedrijven aan om concrete doelen op te stellen waaraan een systeem aan kan werken. Het moet duidelijk zijn waarvoor een systeem gebruikt moet gaan worden. Aan de hand van de doelen kunnen specifieke eisen worden gesteld aan een systeem. Een leverancier van ERP-software is Arch-it. Arch-IT staat voor het leveren van degelijke en betrouwbare automatiseringsoplossingen die klanten ook daadwerlijk verder helpen bij  het realiseren van hun doelstellingen.

Pin It on Pinterest