De tuin moet een prettige omgeving zijn waar je je volledig kunt ontspannen na een drukke werkdag. De aanleg van een sfeervolle inrichting van de tuin is dan cruciaal. Hoe de tuin wordt ingericht ligt volledig aan de beschikbare ruimte en je eigen smaak. Als je in de stad woont heb je natuurlijk een kleinere tuin, echter kun je deze ook meer ruimte geven. De kleine ruimte komt vooral door de lichtinval en de schaduw die er is in de tuin. Door middel van klimplanten kun je dit voorkomen en kun je ervoor zorgen dat de tuin groter lijkt. Ook wil je niet het kleine tuintje helemaal vol zetten met meubels, hierdoor lijkt de tuin alleen maar kleiner. Het is wellicht ook een leuk idee om de tuin een hoogteverschil te geven, op deze manier lijkt de tuin ook een stuk groter. Op de verhoging kun je bijvoorbeeld een leuke tuinset opzetten waar je lekker kunt eten met je gezin.

Privacy in de tuin

Als je lekker in je tuin zit wil je natuurlijk niet dat de buurman over de schutting kan kijken. Soms kan het zijn dat je iets doet wat een ander niet mag zien en zo verdien jij ook gewoon je privacy. Met een houten schutting kun je hiervoor zorgen en deze heb je in veel varianten en soorten. Als je echt privacy wilt hebben is een hoge houten schutting van belang, daarnaast wil je een houten schutting die volledig dicht is. Zo hebben bepaalde varianten van de houten schutting gaten en kan de buurman hier alsnog doorheen kijken. Voor meer privacy kun je ook planten tegen de houten schutting aanzetten.

Weinig onderhoud

Als je een druk persoon bent en veel aan het werk bent door de weeks, is het vervelend dat je de tuin moet onderhouden. Zorg daarom voor een tuin met veel bodembedekkers en planten die je niet hoeft te onderhouden. Sommige planten moet je iedere week snoeien en de andere hoef je maar paar keer per maand te doen. Als je een groot grasveld hebt in je tuin kun je ook een automatische grasmaaier aanschaffen en deze gebruiken voor het onderhoud.

Pin It on Pinterest